5 Nisan 2010 Pazartesi

Penis Büyütme

Penis uzatma ameliyatları cinsel organının yani penis boyutuyla sorun yaşayan erkekler için yapılan çeşitli ameliyatlardır. Penis uzatma konusu eski çağlardan beri erkeklerin ilgi alanı olmuştur. Erkeklik ve güçlü adam sembolü olarak görülen iri ve büyük bir penis, tam ereksiyon boyutuyla tanımlanır. Penisin boyu doğumda ortalama 2 – 2.5 cm iken, ergenlik öncesi dönemde 5 – 6 cm e ulaşır. Ergenlikte 8 – 10 cm e ulaşan penis ereksiyon durumunda (sertleşme) ortalama 15-16 cm kadar olabilir.


Penis boyu cinsel yaşamda elbette önemlidir ancak, daha büyük bir penisin daha çok zevk verdiği tezi her zaman kabul görmemektedir. Kadında vajinal orgazm için penisin ucunun rahim ağzına kadar ulaşması önemlidir. Bunun için ortalama 10-12 cm uzunluk ve 1.5 – 2 cm kalınlık yeterlidir. Gerçek küçük penis ise, standart değerlerden 3 – 4 cm kısa olan penistir.



Bütün erkekler penis büyüklüğü ile yakından ilgilidirler. Bu bir erkeklik gücü ya da sembolü haline gelmiştir. Erkekler arasında penis boyutuna odaklanan rekabetin bir trajediye dönüşmesi, cinsel kimliğin sadece penise indirgenmesinden kaynaklanır. Ancak unutulmaması gereken klasik deyişe göre önemli olan penis boyu değil işlevidir. İri büyük ve uzun bir penise sahip olacağınıza uzun süre sertliğini koruyabilen daha küçük bir penise sahip olmak daha avantajlıdır. Tabii ki normalin çok altında bir boyutta penis ile cinsel ilişki sırasında hem pozisyon açısından hem de psikolojik açıdan bazı problemler oluşabilecektir.



Penis boyutunu uzatma ya da penis büyütme için dünyada uygulanan cinsel estetik ameliyat yöntemleri kısıtlıdır. En fazla uygulanan metod, penisi vücuda bağlayan ligamentlerden (bağ) bir kısmının kesilerek içerde kalan penis dokusunun bir kısmının dışarı çıkarılması ve üzerine yan taraflardan deri kaydırılması ile yapılır. Penis kalınlığının arttırılması için ise, kişinin kendisinden alınacak yağ veya deri-yağ tabakası penis derisi altına nakledilir.



Bu cinsel estetik yöntemle uyarılmamış bir peniste 2-4 cm uzama ve 2 cm kadar kalınlaşma sağlanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, cerrahi müdahale ne kadar iyi olursa olsun, ruhsal bozukluğu olan hastaların penisin yeni görünümünden tatmin olmayabileceği ve daha derin problemler çıkabileceğidir. Bu nedenle ameliyat öncesi hastanın çok ayrıntılı bir ruhsal muayene ve incelemeden geçmesi gerekir. Ayrıca bu tip ameliyatlar ameliyat sonrası devrede bir çok problem oluşturabilir ve ayrıca sağlanacak uzama miktarı her hastada farklı olup, sonuç hasta için tatmin edici olmayabilir. A

1 yorum:

  1. 16 yasindayim 157 boylarindayim penisim boyu inanmicaksiniz ama 17 cm fazlami buyuk uokasa idal boydan fazlami uzun

    YanıtlaSil